Den rådande pandemin gör att vi känner oss rädda. Du kanske inte tillhör en riskgrupp men du måste ändå ta hänsyn till andra. Det är anledning nog till att använda bra handdesinfektionsmedel som skyddar både dig och de som finns i din närhet.

Använd bra handdesinfektion

Något som är viktigt att poängtera vad gäller coronaviruset är att det här är en smitta som kan passera från en person till en annan trots att ingen visar sjukdomssymtom. Alla som blir smittade får inte symtom.

Det är obehagligt att sprida smitta. Nu måste vi vara noga med handdesinfektion. HANDDESINFEKTIONSMEDEL kan faktiskt begränsa smittan.

Har du koll på alla varianter av handdesinfektionsmedel?

De flesta tror fortfarande att handsprit ger ett fullgott skydd. Det är känt att handspriten inte dödar alla virus. Handsprit är ingen match mot ett influensavirus. Lär dig mer om handtvål eller börja använda vattenbaserad handdesinfektion.

Har du en antiseptisk tvål hemma? Det är viktigt att det är en bakteriedödande tvål som samtidigt är skonsam mot dina händer. Ha alltid tvål nära till hands.

handdesinfektion

Du behöver inte handsprit. antibakteriell Problemet med slutförsäljningen av handsprit är inte så stort som man kan tro. Du kan klara dig mot bakterier och virus med en riktigt bra tvål som kommer att fungera utmärkt som handdesinfektionsmedel.

Det finns vattenbaserad handdesinfektion, dessa är som regel milda mot händerna och dödliga för alla virus och smittämnen.

Det som känns starkt är inte alltid bästa vapnet mot coronavirus

Kom ihåg att alkohol som känns starkt inte alltid är bästa vapnet mot coronavirus. Däremot kan det här vara det som gör att du får torra händer som spricker och börjar blöda. Tänk på det om du ofta spritar dina händer. Handskar kan vara mycket bättre än handsprit som virusskydd för händerna!

Har du ytdesinfektion hemma?

Den antibakteriell sprayen kan göra underverk. En vanlig plats för smitta att sprida sig är handtag. Försök att öppna dörren med ärmen istället. Du kan ha på dig handskar också.

Hemma kan du behandla dörrhandtag och andra ytor med en bakteriedödande spray. Då vet du att du är skyddad. Gå aldrig utan antibakteriell spray.

Det kan till exempel vara bra att ha bakteriedödande spray för ytdesinfektion i köket på diskbänken. Sprayen kan neutralisera viruset.