Vi har fått en ny fiende och det är inte ryssarna. Coronaviruset är en typ av pandemi som kan visa sig vara väldigt dödlig. Det kan vara svårt att veta vem som bär på coronavirus. Du kan dock vidta flera åtgärder.

Först av allt, förbättra ditt immunförsvar med 1 gram (eller 2) C-vitamin per dag. Många tycker att Ester-C är bäst, men det är också en av de dyraste tabletterna. Enklare och 10 ggr billigare är att köpa askorbinsyra eller kalciumaskorbat som pulver och lösa ett kryddmått (1 gram) i lite kaffe eller annan vätska.

När det pågår en pandemi måste du tvätta händerna extra noga

Om dina händer är rena minskar du risken att föra vidare virus till andra människor. Ofta tänker vi inte på händerna. Coronavirus sprids lätt utan att vi tänker på det.

Smittstopp

Tvålkvaliteten är extra viktig under en pandemi. Handsprit är inte att rekommendera mot coronaviruset. Handsprit är överspelat i situationer likt dessa!

Några av våra vanligaste virus överlever handspriten. Handspriten tvättar bort det naturliga fettet i huden.
Då kan bakterierna slå till. Dina händer kan fortfarande ha bakterier på sig. Om du smittas av en vanlig sjukdom först för att sedan få corona, kan dina symtom bli mycket värre.

Många som använder handsprit får sår och torra händer. Då är katjonisk handdesinfektion mycket bättre.

Du kan även prova att använda bakteriedödande handtvätt. Byt ut din vanliga tvål mot en antibakteriell tvål istället. Prova gärna att använda en antiseptisk tvål.

Du kan köpa produkterna hos prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Gå inte nära andra människor

Vi måste vara extra försiktiga nu när det råder en pandemi. Men det minskar smittorisken.

Vi kan få bukt med pandemiN om alla hjälps åt. Smittstopp Information Vi har ju sett hur andra länder i det närmaste sätter hela städer i karantän.

Under en pandemi är det inte läge att boka in fester, möten och annat där det kommer att röra sig många människor. Man kan inte se på förhand vem som smittar med coronavirus. Många tror att det bara är dem med influensasymtom som smittas men så är det inte.

Lär dig hur du kan desinficera ytor på ett effektivt sätt

Var smart och köp hem medel för ytdesinfektion. En bakteriedödande spray kan användas nästan överallt. Om du vet hur du ska desinficera så har du större chans att klara en pandemi.

Just nu måste du vara extra noggrann med sådant som du beställer hem eller handlar, se till att det inte för smittan vidare. Viruset kan leva i flera dagar på plast. Om någon har hostat eller nyst på en produkt som du får med dig hem från butiken är du alltså i fara.

Kör inte matinköp lika frekvent som tidigare!

Alla har olika sätt att hantera en pandemi på. Om du handlar ofta så kan du ha oturen att möta någon som har coronavirus. Det kan vara bättre att storhandla med större mellanrum. Du kan använda handskar när du handlar.

Försök att använda handskar eller andra typer av skydd. Du kan exempelvis ta med dig den antibakteriella sprayen. Det här kan fungera mycket bättre än handdesinfektionsmedel som handsprit.