Ett rent och friskt hem via naturlig väg med citronsyra. Fullkomligt allmän citronsyra fungerar som kalkborttagare i din kaffebryggare, disk- och tvättmaskin och sanitetsporslin. Kemiintresserad? citronsyra = karboxylsyra med benämning C6H8O7. Man utvinner syran utav omogna citroner alternativt rentav via jäsning.

citronsyra

E- numret för citronsyra kan vara mycket bra att lägga på minnet; E330. Men förutom i kost så kan man äga stor användning utav syran i huset just för att den är så himla stark. Du kan till exempel städa i badkar och toa med väldigt fina verkan.

Hushållsmaskiner är nästa område där citronsyra kan visa “framfötterna”.

Kalken har möjlighet att lätt förstöra olika saker i en hushållmaskin, fram med citronsyran i tid. Avkalka är icke bara just för att ge något bra synintryck. Din snabbkokare som avger kalkstycken i kaffet samt teet är självklart knappast att rekommendera. Starka avkalkningskemikalier måste sköljas ur väldigt noggrant efter användande då de kan vara speciellt kraftiga samt farliga, citronsyra är en naturliga syra.

Citronsyra rengöring kan vara effektiv och sund och man blir på bra humör av att se hur pass rent det blivit. Mixa aldrig tillsammans askorbinsyra tillsammans med citronsyra, de är inte samma. Du ska inte försöka göra rent med askorbinsyran!

När du väl har märkt nyttan utav att nyttja citronsyra för tvätt- samt diskmaskiner vill du inte återgå till det äldre sättet. Att avkalka någon kaffebryggare går på nolltid och är superenkelt.

Unken doft i tvättmaskinen blir man av med genom att köra någon tvätt tillsammans med citronsyra i stället för tvättmedel.|Genom att köra något program tillsammans med bara citronsyra i tvättmaskinen får lätt bort eventuell fadd stank.

I princip alla verksamheter som hanterar livsmedel borde nyttja detta naturliga citronsyraaltenativet för rengöring. Avkalkning, rengöring samt avkalkning på samma tillfälle. Testa att placera några gafflar och knivar i citronsyralösning. Ingrodda bakplåtar likaså. Gallren och andra attrialjer, golv och arbetsytor har möjlighet behandlas med citronsyralösning. var köper man citronsyra

Inga farliga kemikalier, blott citronsyra som är ett födoämne i sig, så var icke orolig att nyttja maskiner alternativt ytor som är rengjorda tillsammans med citronsyra. citronsyra är syrlig och gör också att bakterier inte trivs i den miljön. citronsyra drar till sig fukt, så se alltid till återförsluta dess förpackning efter användande. Finns på allt-fraktfritt och Tradera.
Rädd att drabbas av citronsyraallergi?

Det diskuteras en del beträffande citronsyraallergi samt dess efterverkningar. Ifall du är rädd att drabbas av citronsyra ALLERGI, ta det mera försiktigt dock notera det faktum att det icke finns några vetenskapliga rön angående detta. Citronsyran finns naturligt i bär samt frukter såväl som inuti våra egna kroppar där den ger våra celler ork. Livsmedelsverkat klargör att det är omöjligt att få en allergireaktion utav citronsyra eftersom allergier skapas utav olika proteiner, vilka inte förekommer i citronsyra.

Nu för tiden så hittar man denna syra i hudvårdsprodukter samt i kosttillskott. Det finns även citronsyra i vissa allergimediciner, så att kopplingen överkänslighet till citronsyra ska skrinläggas. Hursomhelst så finns det inget att bekymra sej för då du vill nyttja citronsyra för rengöring i hemmet.

Var jämt garderad samt ha någon burk citronsyra pulver hemma.

Lättaste sättet, samt antagligen det billigaste till att köpa hem citronsyra kan vara att köpa det på internet. Lika bra att köpa någon hel spann med citronsyra som duger till städning, rengöring, avkalkning och allt annat du kan tänka dig.