Det kanske inte är så lätt att veta om det är influensa. Oftast så känner man när man har influensasmitta. Feber kanske är det mest klassiska tecknet på influensa symtom. Du kan även känna dig illamående.

handsprit

Influensan dyker upp varje år. Smitta kan ge olika symtom. Coronaviruset liknar influensa på många sätt. Många började då se över sitt virusskydd.

Gör vad du kan för att undvika smitta

Att några gram C-vitamin varje dag för immunförsvarets skull. Finns som pulver till en bråkdel av priset mot tabletter. Då heter det askorbinsyra eller kalciumaskorbat.

På Dr. Mer info finns på Dr Annika Dahlqvists sajter.

A och O för alla virusskydd är att de fungerar bäst när de sätts in innan smittan är ett faktum. Det kan vara försent om du redan har influensa symtom. Just nu är regionerna överbelastade och då är det inte så kul att få intensivvård.

Skydda dig mot smitta redan innan du får influensa symtom. Hur kan du lyckas med detta? Lättare kan det inte vara. Bry dig inte om att köa för handsprit. Det är ingen bra ide att köpa handsprit mot bakterier.

Det gäller att bli bra på effektiv handtvätt

En antibakteriell handtvål löser det mesta. Spriten kan inte mäta sig med en handtvätt. Handsprit kanske inte fungerar alls.

Många tänker inte på hur bra tvålen egentligen är. Tvätta händerna med antiseptisk tvål i minst 20 sekunder. Sedan kan du skölja händerna. Handspriten kan inte mäta sig med detta.

Därför känns handsprit bättre mot virussjukdomar!

Ofta har man att handsprit ska vara så bra. Det är inte så. Den virusdödande effekten är den viktigaste. Vissa virus sprids genom luften. Rena händer är en start.

Det är känt att handsprit inte dödar några av våra vanligaste virussorter. antibakteriell spray Om du börjar förlita dig på att handspriten kommer att hindra influensa symtom från att någonsin dyka upp lurar du dig själv. Bra hygien börjar med tvål och vatten. Handsprit hjälper inte mot smitta.

Så gör du för att skydda dig mot smitta

Det är alltså bra om du håller avstånd från andra personer med influensa symtom. Det gäller både familjemedlemmar och arbetskamrater. Använd gärna olika former av ytdesinfektion.

Använd det på handtag. Oftast är det lika viktigt som tvål. Sprayen kommer åt överallt.

Använd sprayen på frukter för att neutralisera eventuell smitta från butiken. Produkter som du måste ha hemma får aldrig ta slut i medicinskåpet.