Läs om allt du behöver veta! Det finns goda anledningar till att så många väljer kaffemaskin med kapslar för att göra kaffe. Det här är en lösning som passar dig som vill få ut den allra bästa smaken av ditt kaffe.

Ett bra sätt att lyxa till helgen på. Du kan bjuda dina gäster. Du ordnar med espresso, lungo, latte eller cappuccino med din kaffemaskin.

Maskinen kan brygga vilket kaffe som helst. Det hänger på hur bra kvaliteten är. Det är riktigt roligt dessutom.

Kapslar

Detta ska du tänka på i valet av kaffemaskin!

Fundera inte alltför mycket i valet av kaffemaskin för kapslar. Många har både och eftersom kaffebryggaren passar för vissa tillfällen och kapslar kaffemaskinen för andra.

Men om vi nu säger att du verkligen måste välja det ena eller det andra finns det ändå god anledning till att ha en kapsel kaffemaskin. Den är ett rent nöje. Märket har ingen betydelse.

Håll gästerna nöjda, låt dem välja eget kaffe. En kaffebryggare fyller fortfarande en viktig funktion.

Vad som kommer att passa bäst beror en hel del på hur ditt liv ser ut. Det är kapslarna som är hemligheten bakom en kaffemaskin.

I hemmet eller på arbetet – du bestämmer

Uppgradera din energi med gott kaffe. Kaffet är många gånger en källa till inspiration.

Många i Sverige älskar kaffe. Ett fikarum utan kaffemaskin är inget fikarum. Många uppskattar Dolce Gusto i kapselform.

Man kan tro att större maskiner är bättre men så behöver det inte vara. En riktigt bra cappuccino görs bäst i mindre apparater.

Apparaten blir det stora samtalsämnet. Kaffe har ju som bekant vissa hälsoeffekter.

Kapslar är simpla att ha att göra med.

Det är ett ekonomiskt val över tid. Vissa maskiner kan göra fler koppar på en gång. Val av maskin styr detta.

Det fina med en kopp i taget är att det verkligen blir en god kopp kaffe. Om du inte har en kaffemaskin så måste du dosera själv. En maskin som kokar kaffe gör det med ett betydligt högre tryck än en bryggare.

Smaken avgörs av trycket. Varje kopp blir ett litet mästerverk. Oftast står det hur mycket vatten du ska fylla på med. Den som kan läsa innantill kan göra kaffe lungo.

Kapslar är enklare än du tror att använda. Fundera på detta. En cappuccino är ju inte samma sak som en latte. Tillbehören begränsas till ett minimum.

Ta hand om din kaffemaskin på rätt sätt

När du är klar kan du städa upp. dolce gusto espresso Många gillar att städningen är så enkel. Lämna inte kaffemaskin hur som helst utan uppsikt. Tänk på att rengöra apparaten för att bevara den höga kvaliteten längre.

Följ rengöringsprogrammet. Det kommer du lätt ihåg. Du ska göra rent den varje dag. Du kan prova att ånga igenom den också.

När du avkalkar maskinen bibehåller du kvaliteten. Det är inte nödvändigt att göra varje dag precis. Vid högre användning måste den avkalkas mer. Ha kalken under kontroll.

Smakerna finns där för dig

Oavsett om du har en kaffemaskin Dolce Gusto eller något annat märke som fungerar med kapslar är ett gott råd att våga testa. Det finns många olika kapslar med olika smak att testa. Visa kapslar kommer med filter.

Leta efter nya smaker i din butik. Se om det finns recensioner av andra användare och köp det kaffe som rekommenderas av många. Det är riskfritt att läsa vad andra tycker.

Testa nya smaker. Då kan du få mycket glädje av din kaffemaskin. Bygg ett förråd av nya smaker.