Lakrits är det massor som uppskattar och lätt blir sugna på. Men sanningen är förstås den att äkta lakrits ej är salt. Man tar fram lakritsen från lakritsroten men det godis som vi svenskar är så galna i är saltlakrits och den får man fram med hjälp av lakritspulver som tas fram på artificiell väg och som också kallas för salmiak.

Använda lakritspulver därför att tillverka eget lakritsgodis

Det är klart att du kan skapa ditt eget lakritsgodis hemma. Detta är ej så besvärligt som man kan anta. Man kan rentav få fram lakritspengar och övrigt som ser proffsigt ut men då gäller det självklart att ha korrekt arbetsredskap. I själva verket så är det icke svårare än som så att man gör en kola med lakrits extrakt för att få den salta lakritssmaken.

anis

Det finns ytterligare efterrätter samt godis som man kan tillverka med den här smaken. Har man endast lakritspulver hemma så kan man improvisera en hel del och ta favoriter och revidera dessa till lakritsvarianter. Det här kan man göra till ett slags event där man bjuder in vänner och familj som också får laga eget godis så att man till sist kan ha en lakrits provning där en segrare koras.

Om du inte vill göra egna lakrits recept så kan du finna dem online

Om du inte har så mycket fantasi och helt enkelt icke begriper hur vanlig kola ska bli till lakritsgodis så finns det mycket hjälp att hämta online. I matforum så delar folk med sig av egna lakrits recept och du kan självklart också se filmer på hur det hela går till vilket kan vara till kolossal hjälp.

Det är väldigt sällan som man behöver rålakrits för att följa recept. Då och då så kan man behöva ett lakritspulver som kommer från lakritsroten och det här finner man hos hälsokosten. Men ifall det är så att det ska vara salmiakpulver så handlar det således om ett salt.

Skojsamt att överge traditionella recept och våga satsa på något udda

Man skulle ju kunna tro att vi svenskar som är så tokiga i lakrits äter detta oupphörligen men faktum är att det finns mycket kvar att vidga inom nischen lakritsgodis. Med en aning lakritspulver i skafferiet så kan du prova dig fram och försöka finna nya kombinationer. Var ej rädd att prova, salt och sött går likaså bra ihop. Det hela handlar om sammansättningen. lakritspulver köpa

En ingrediens som man icke behöver frukta att bruka

Eftersom att lakritspulvret är en så pass billig ingrediens så kan man gott experimentera med det. Har man svenskar på besök så är chansen god att de kommer att tycka om smaken bara därför att den är salt och påminner om lakrits. Har man å andra sidan visit från utlandet så möjligen man ska vara en aning återhållsam med den här smaken. I många andra länder så kan nämligen salmiakgodis och även saltlakritsen verka som alltför mycket och ej alls som godis.