De flesta har förstått att god handhygien är viktigt. Har du handtvål hemma? Fler använder handtvätt än någonsin tidigare just nu.

Handsprit står fortfarande högt i kurs hos många, men det räcker inte.

Många tror felaktigt att handsprit skyddar mot coronaviruset. Det blev till och med slut på handsprit på apoteket när folk skyndade sig att bygga upp lager. Handsprit fungerar långt ifrån perfekt mot alla virustyper i samhället.

Handspriten är inte ens särskilt effektiv till exempel mot vanlig förkylning. Om du vill ha rena händer för att skydda dig mot virus och bakterier är det bäst att praktisera korrekt handtvätt. Det är ingen ny information precis.

Med handtvål kan du undvika influensa

coronavirus

Dels är det smart att investera i en antibakteriell tvål som kommer att ta död på smitta. Tvålen måste inte innehålla alkohol. Den bakteriedödande tvålen är inte bara skonsam mot dig den dödar också virus snabbt och effektivt. Du kan till exempel köpa Smittstopp handtvål.

I förkylningstider är det extra viktigt med bra rutiner för handtvätt. Tvålens kvalitet är av avgörande betydelse. Glöm inte att spola av händerna efteråt.

Kom ihåg att tvätta händerna ofta. Inarbeta en vana där du använder dig av handtvål. när du tvättar händerna. Det är viktigt att tvätta händerna direkt när man kommer hem. Du kan ha tvål i flera rum. Då glömmer du inte så lätt.

Det är lättare än du tror att få smittan!

Här har vi en mycket viktig fråga som du ska ställa dig då du fundera på hur du kan desinficera dina händer på bästa möjliga vis. handdesinfektion apoteket Snöa inte in på bara handtvål.

Många väljer även att använda bakteriedödande medel på ytor som de ofta använder. Det här är minst lika viktigt som bra handdesinfektionsmedel. Om du använder en bra spray så kan du även få en god ytdesinfektion.

Glöm inte bort din interaktion med andra vuxna och barn. När barn i din närhet har influensa symtom ökar risken för att du kan bli smittad. Då kommer en bra handtvål väl till pass, använd det som din dagliga handtvätt.

Vi måste göra vad vi kan

God handtvål i alla ära men vi måste komma ihåg att vi får bästa effekten när alla tvättar händerna flitigt. Köp därför hem både spray och tvål. Både hemma och på arbetsplatser.