Välj natriumkarbonat när du vill slippa de starka kemikalierna men ha ett rent hem. Tvättsoda och målarsoda kan också använda då SODA av olika slag kan användas vid städning.

Vill man ha ett naturligt men ändock starkt medel för rengöring så fungerar natriumkarbonat utmärkt. Då det är så att det är starkt trots att det är naturligt så bör du skydda dig.

Får man använda natriumkarbonat hur som helst?

Livsmedelsverket säger att du kan använda det utan begränsning. Natriumsalter av kolsyra går också under namnet SODA och bland dessa finner vi utöver natriumkarbonat, natriumseskvikarbonat och natriumvätekarbonat.

Bakpulver som används till bakning innehåller natriumvätekarbonat. Vill man ha starkare än så, så är det natriumkarbonat man behöver som finns i färdiga produkter.

Natriumkarbonat

Målasoda eller målasoda kan båda användas tryggt vid städning.

Dock kan natriumkarbonat vara väldigt irriterande, något som är bra att veta. Man vill se till att inte få det i munnen då det kan orsaka sveda. Detta är inte bakpulver utan något mycket starkare som ingår i städprodukter.

Målarsoda används, som det låter, i samband med att man ska måla samt om man ska tapetsera. Ska man behandla golvet så används målasoda även för att göra rent det. Tänk på att låta ytor torka ordentligt efter att du har rengjort med SODA så att tapeter och färg får fäste.

Använd natriumkarbonat som tvättsoda då du behöver mer kraft

Då den är alkalisk kan det kännas magiskt att använda. Den kan både lösa upp vax och få bort fett. Produkter med natriumkarbonat tar även bort svåra stearinfläckar. Dock behöver du köpa natriumkarbonat utblandat i en produkt.

Eftersom tvättsoda är skapat för att vara starkt så kan du använda det till tyngre rengöring. Ämnet kan vara frätande så använd med försiktighet. Därför är handskar viktigt att ha på sig vid användande.

Vart handlar man natriumkarbonatprodukter som tvättsoda?

Det finns målarsoda där du kan köpa tvättsoda och tvärtom. Du kan hitta det i måleributiker eller online. Det är ibland smartare att handla det online.

Du bör alltid hålla dig till instruktionerna till punkt och pricka. Natriumkarbonat användning Svenska produkter ger kanske mer trygghet då du även får instruktionerna på svenska.