Det är faktiskt så att mossa på takpannor gör skada. Mossan är skadligare än vad du tror, särskilt på tak. Låt inte mossan fastna på taket.

Det är inte bara huset som kan bli sjukt av mossa, du och din familj kan också bli det. Om du har otur så kan mossa leda till mögel.

Nu förstår du att mossan inte är att leka med. Ta hjälp av en firma som hjälper dig ta bort mossa på tak snabbt och billigt. Det viktigaste är att detta blir gjort innan det uppstår skador på ditt tak.

Kan du ta bort mossa på tak eller behöver du professionell hjälp?

Du kan göra annat om du köper in hjälp. Ska du ändå göra det själv så måste du använda en säkerhetslina.

Ett bra medel mot mossa är Bensaltensid som används av många. Medlen är många vad det gäller mossbekämpning.

Rent praktiskt kan du använda Bensaltensid och spruta på taket för att döda mossan. Många använder högtryckstvätt i arbetet mot mossan. Läs instruktionerna innan du använder apparaterna.

hur

Se över utrustningen innan du börjar att ta bort mossa på tak. Personalen i butiken vet vilka produkter du behöver för att lyckas. Skydda ansiktet, inte minst. Munskydd rekommenderas också.

Det ska ställas i relation till kostnaden som det är att anlita någon annan. Gör som du vill helt enkelt.

Taket måste göras rent

Nu vet du att mossa på takpannor kan ställa till ordentliga problem. Mossan kan komma tillbaka om den har fått fäste. Man får leva med det.

Rengör regelbundet. Bäst resultat når du om du rengör minst en gång om året.

Utför det rutinmässigt. grön fritt pris Enkla medel går utmärkt att använda.

Många gillar effekten av påväxtstopp. Medlen är mycket effektiva och mossan håller sig borta ett bra tag efteråt.

Kolla rännor och takpannor också. Gör det som måste göras helt enkelt. Ett välskött hus är ett bra hus.

Slarva inte med underhållet

Jobba undan saker undan för undan. Byt ut det som är trasigt. Det kan bli läckage då. Det kan ju falla ner bitar på de som står alldeles vid taket och det kan bli en katastrof.

Se över taket då och då. Om du är osäker på vad som bör bytas ut är det klart att det är smart att få hjälp av en expert på detta. De flesta firmor brukar vara villiga att hjälpa till.

Så tar du bort mossa på takpannor

Tänk på säkerheten först. Mossa på takpannor kan vara ett riktigt hästjobb. Du behöver inte köpa all utrustning för att ta bort mossa på tak det räcker med att hyra den.

Är taket mycket halt och svårt att komma åt kanske du väljer att hyra in en firma som sprutar på medel och gör jobbet utan din inblandning. Svälj stoltheten helt enkelt.

Gå lugnt och metodiskt till väga. Var försiktig så att du inte trampar igenom hustaket, det kan vara riktigt farligt.