Väldoft påverkar oss människor positivt medan unken rutten lukt gör oss negativt påverkade, så det är inte fel att påstå att dofter påverkar vår allmäna hälsa. Eteriska oljor sprider inte bara en väldoft, de kan också verka desinficerande på luften och därmed minska förkylningsrisken. Eteriska oljor hämtar sin doft från den växt de extraheras från.

eukalyptusolja

Du använder säkert vanlig olja utan att tänka på att den är utvunnen från små fack i olika frön. Det här är dofter som kan användas precis som de är för att skapa godare doft i rum eller med aromaterapi för att aktivt påverka den egna hälsan via massage. Det går att använda oljorna i matlagning som doft och smaktillsatser men vanligare att de används till godis.

Börjar du bli snuvig? eteriska oljor kan minska dina besvär.

Det är aldrig försent att använda väldoftande olja inte ens när näsan redan är täppt. Om du använder eteriska oljor för att förbättra ett rums luft kan tipset att använda levande ljus vara bra. Bli inte förvånad om den doftolja som är din favorit inte alls passar dina vänner, vi har alla olika referenser.

När det är mulet, kallt och man just har fått en förkylning i närheten av sin julledighet kan kanske doften från en eterisk olja som doftar pepparkakor kännas hemtrevligt.

Eukalyptus olja är inte bara bra att ha till hands att sniffa på i förkylningstider också utmärkt att använda tillsammans med levande ljus. Prova att sätta till några droppar av eterisk olja till din vanliga blomspruta och spraya lite runt hemma i de olika rummen. Förutom eukalyptus kan det vara en bra idé att ha mint, citron och pepparmint hemma.

Vill du lära dig mer om aromterapi med eterisk olja?

Bli ett proffs hur du kan använda eteriska oljor för att ge andra och dig själv en välbehövlig och skön aromterapi. Det enda man behöver för äkta ekologisk hudvård är en bra bas-olja och så den eteriska olja som man föredrar. essential olja pris. Prova att massera med doftoljan för att minska muskelsmärtor och även huvudvärk.

Eftersom olika eteriska oljor har olika egenskaper så är det klokt att börja med att lära sig om dessa för att välja rätt doft för rätt tillfälle. Det är tre eller fyra dofter du alltid bör ha hemma; Lavendel, rosmarin, jasmin och även pepparmint. Du kan prova att mixa olika dofter men kontrollera att de inte krockar med varandra.

Två oljor som är mycket populära till massage eller att ha i badvattnet är pepparmyntsolja och jasmin. Oljan är koncentrerad och ska inte appliceras direkt på hud. Vid korrekt dosering är inte eteriska oljor vara farliga att använda.

Du hittar de bästa doftoljorna på lite olika sätt.

Ibland så kan man behöva lukta på en olja för att veta om man vill ha den. Några dofter från eteriska oljor som lavendel, rosmarin och jasmin är såpass kända att de inte behöver testas. Att söka leverantörer på Internet kan ge de billigaste priserna.