Det kan vara skadligt att nyttja farliga kemikalier vid städning. Då kan det vara bra mycket bättre att använda sig av citronsyra alternativt vinsyra för att få det rent och snyggt därhemma. Det här är naturliga syror som är åtminstone lika effektiva som de kemikaliska produkterna som man får lägga ut dyra pengar för.

Men innan du skaffar en behållare med syra så ska du vara väl medveten om hur du kan använda pulvret och även tänka på att dessutom naturliga ämnen kan bli farliga ifall man får i sig för mycket av dem.

Rengöra maskiner i hemmet med citronsyra

Något som är utmärkt med citronsyran är hur den totalt äter upp smuts. Man får bort fett, kalk och annat som man inte vill ha på och i maskiner på ett så lätt sett. Ta en helt vanlig snabbkokare som exempel. Istället för att inhandla farliga kemikalier för avkalkning så kan du nyttja citronsyra som du blandar i kokhett vatten i kokaren därför att därpå låta det hela stå en stund.

OBS: man skall jämt handla livsmdelsgodkänd syra till allt som kommer i kontakt med mat eller dryck. Till allt egentligen, det här är så ren syra att den kan använda i drycker, godis, efterrätter med mera. Alltså ätas och drickas.

Med vinsyra så får man en liknande verkan och man kan minsann få bort rostfläckar med vinsyran vilket inte är så dumt då man möjligen har en maskin i köket som fungerar perfekt men som ser rätt dyster ut för att den har börjat rosta. Med citronsyra tvättmaskin (ungefär 100 gram brukar räcka) mår fint av så blir det skinande fräscht igen och varenda dålig lukt försvinner.

Diskmaskin: det är bara att hälla lite pulver i facket där du normalt sett lägger maskindiskpulver och köra igång med diskmaskinen tom från disk. Detta är effektiv diskmaskinrengöring och du bör omgående få en maskin som luktar gott och ser fin ut inuti återigen.

Man kan rentav även köra med citronsyra tvättmaskin blir finare av. Det är i stort sett samma procedur (ca 100 gram citronsyra) och fullkomligt ofarligt för annalkande tvätt.

Rent i badrummet utan farliga kemikalier

Om du hör till de som inte vill använda kemikalier i badrummet men samtidigt inser att något mer än vatten tvingas till därför att få bort kalk och sådant som luktar illa så är citronsyran ett bra alternativ. Rent praktiskt så är det bara att processa ytor som ska rengöras med syran och låta det hela stå ett tag. Skölj av samt torka för ett perfekt resultat.

Man kan till och med rengöra toaletten med syran. Häll en skvätt ned i toaletten och låt det hela verka en stund före du tar fram toalettborsten därför att skura. Detta leder till en mycket renare och snyggare toalettstol.

Viktigt att tänka på då du vill använda dig av citronsyran

Något som man kan glömma bort är att citronsyran är ett oerhört starkt medel även om det rör sig om en naturlig produkt. Ifall du rengör din vattenkokare så måste du se till att spola bort rester av citronsyra ordentligt innan du använder kokaren igen. Om du får alltför mycket syra i dig så kan det resultera I illamående och värk i magen och det är inte trevligt. Detta kan även vara bra att tänka på då du vill städa i diskmaskinen, kör den en gång extra därefter utan disk.

Det viktigaste är att ej överdriva. Man måste inte använda mycket för att få den verkan som man är ute efter då man använder sig av den här syran.