På gymmet kan det lukta svett då och då. Men det finns luktätare såväl som smarta rengöringsmetoder som gör att gymmet blir en trevligare plats att vistas på.

Det går lättare om du har en rutin. Du kan börja med att läsa olika luktborttagare test. Om du inte städar i övrigt så har du inte så stor nytta av en Yocoair eller Luktstopparen.

Tydligare regler för användare är a och o

Det måste finnas tydliga regler. Det kan röra sig om rent hyfs. Spray eller pappershanddukar kan ställas ut. Då behövs kanske inte luktätare på samma sätt.

Då är det enklare att hålla rent. få bort fotsvett från skor Att alla kan ta med en egen handduk är ju inte så dumt. Då kan man ju sitta på handduken istället.

En handduk absorberar vätska på redskapen bättre. Gymmet kan ge handdukar som en present.

Det är viktigt att få bort röklukten på gymmet. Träning och rökning går ju inte ihop, men den åsikten delas inte av alla. Det bör förbjudas.

Den personliga hygienen är personlig

äcklig

Men du kan ändå ge tips och råd. Luktborttagare test listar de bästa produkterna.

Genom att använda en Svettluktsdödare kan du få bättre lukt direkt på platsen där den ställs ut. Luktborttagare av olika slag finns on-line på allt-fraktfritt.se

Det är bara att köra igång på en gång. Väljer man Luktstopparen spray är denna hudvänlig, den som vill kan spruta under armarna och hålla svettlukten borta i 10-12 timmar.

Det är bra att tydligt märka ut luktätare

Luktätare måste ju vara tydligt märkta så att de används rätt. Du kan exempelvis skriva att den kan användas direkt på kläder och redskap.

Det mesta som luktat svett kan behandlas med produkten. Om folk vet hur sprayen används så kommer fler naturligtvis att bruka den, även på gymmet.